Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
Euregionale Botanische Bijeenkomst

Euregionale Botanische Bijeenkomst

De Euregio Maas-Rijn is een gebied met allerlei verschillende bodems, landschappen en milieu´s. Deze variëren van kalkrijk tot zuur, van droog tot nat, van zandgrond tot klei en van hoog tot laag. De rijkdom aan planten in zo´n beperkt gebied is hierdoor aanzienlijk.

Doel van de bijeenkomst is het aanhalen van de contacten tussen botanici aan weerszijden van de grens. We willen tijdens de bijeenkomst kennismaken met elkaars natuurgebieden betreffende de flora, het beheer, de werkwijze, activiteiten en projecten en onderzoeken of er misschien gezamenlijk projecten en activiteiten georganiseerd kunnen worden.

De voertaal bij het officiële gedeelte van het programma is Nederlands.

Editie 2024 Flora en vegetatie langs de Gemeenschappelijke Maas

Op zaterdag 14 september organiseren de Plantenstudiegroepen van het Natuurhistorisch Genootschap en Likona voor de 12e keer een Euregionale botanische bijeenkomst. Doel van deze bijeenkomst is niet enkel om meer kennis te verkrijgen over de natuur aan weerszijden van de grens, maar ook om de contacten met botanisten uit de Euregio te verstevigen.

Dit keer staat de Gemeenschappelijke Maas centraal. Sprekers uit Nederland en Vlaanderen zullen in de ochtend ingaan op de bijzondere flora en de plantengemeenschappen in het Maasdal. Na de gezamenlijke lunch zijn er in de middag excursies.

Polei in Biesweerd Herbricht (Bart Hoelbeek)